Tarihçemiz - Bilgin Anadolu Lisesi

Tarihçemiz

Özel Bilgin Anadolu Lisesi, 2015 yılında mevcut yerleşkesinde kurulmuştur. 2023 yılı sonunda 540 mezunu bulunmaktadır.

Olumlu Okul İklimi ve Kültürü

Okul iklimi, tüm topluluk üyelerinin okulla ilgili yaşantılarını çevreleyen psikolojik atmosferdir. İnsan ilişkilerini ve davranış boyutlarını vurgular ve okuldan okula değişir. Yoğun stresli öğrenme ortamlarında, beynin öğrenme problemleri yaşadığı, yalancı öğrenmenin (kalıcı olmayan öğrenme) veya ezbere öğrenmenin gerçekleştiği, bununla beraber, kişinin kendi gelişimiyle orantılı bir stres yaşamasının da öğrenmeyi destekleyen bir faktör olduğu nörolojik, psikolojik ve eğitim araştırmaları ile kanıtlanmış durumdadır. Bu sebeple, okulumuz, kuruluşundan beri “olumlu okul iklimini” benimsemiştir.  Olumlu okul iklimi; samimi, sıcak ve destekleyici bir ortam yaratıldığı, topluluk üyelerinin sürdürülebilir ve sağlıklı ilişkiler kurduğu, şiddetin, çeşitli şekillerdeki akran zorbalığının ve baskının en aza indiği, katı bürokratik süreçlere ihtiyaç duyulmadan karşılıklı saygı içinde yaşanılan bir okul atmosferidir. Okulumuzda bu ortamı korumak ile beraber, öğrencinin hedeflerinin net, öğrenme ortamının düzenli ve ciddi olması sağlanır. Öğrencilerin hedeflerine ulaşmakta kararlı hareket etmeleri desteklenir.